6. oktobar 2023.6. okt 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Učenici "Lazine" škole uručili plastične čepove deci iz Udruženja Da budemo svi jednaki

U okviru Dečje nedelje, danas su učenici OŠ "Laza K. Lazarević" uručili prikupljene plastične čepove deci iz Udruženja DA BUDEMO SVI JEDNAKI.
Glas Podrinja

Na ovaj način učenici tradicionalno daju svoj doprinos akciji ČEP ZA JEDNAKOST. Novac zarađen prodajom plastičnih čepova koristi za nabavku ortopedskih pomagala i različitih vrsta kolica za decu kojima su neophodna.
Dejan Pavlović, član Upravnog odbora "Udruženja Da budemo svi jednaki"/Glas Podrinja

- Učenici Lazine škole prikupljaju čepove tokom cele godine, predaju ih našem Udruženju, a mi ih prosleđujemo recikleru. Prva akcija bila je nabavka invlidskih kolica za Tinu Stanojlović iz Jevremovca, druga za Radu Grcić, mladu studentikinju iz Novog Sada, kojoj smo pomogli zajedno sa drugim udruženjima, a prošle godine smo našem malom sugrađaninu Ognjenu Živanoviću poklonili neurološka kolica, koja su mu bila neophodna za rast. Ponosni smo na saradnju sa ovom i svim školama i vrtićima koji prikupljaju čepove. Naša ideja je da unapredimo ovu akciju uspostavljanjem saradnje sa brojnim ugostiteljskim objektima i salama za proslave, kaže Dejan Pavlović, član Upravnog odbora Udruženja Da budemo svi jednaki.
Glas Podrinja

Učenici nižih razreda OŠ Laza K. Lazarević prikupljali su čepove od prošle godine.
U "Lazinoj" posebno izdvajaju odeljenje škole u Grušiću.
Glas Podrinja

- Ove godine smo pripremili našu tačku sa maskenbala, radionicu tetovaže, oslikavanje lica bojama za lice i kolače za naše drugare, kaže učiteljica Nada Stajić.
Bibliotekarka Vesna Đokić i učiteljica Nada Stajić/Glas Podrinja

Učenici odeljenja IV3, pripremili su deo tačke "Lazini rokeri" sa Čivijaškog karnevala gde su osvojili prvo mesto za kostim i nastup. Pored učiteljice, velika podrška bila im je bibliotekarka Vesna Đokić.
"Lazini rokeri"/Glas Podrinja

- Baš se radujem. Prošle godine smo skupili dosta čepova, a ove još više. Prikupili smo 29 plastičnih balona. Mi smo tu za sve što treba deci koja imaju smetnje, poručuje učenik Veljko Stojković.
Glas Podrinja

- Veoma nam je drago što možemo da doprinesemo da nekom olakšamo život, kaže učenica Mija Filipović.
Glas Podrinja


M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa