3. novembar 2023.3. nov 2023.
Direktorka Muzičke škole Sonja Živković (Foto: Glas Podrinja)

Direktorka Muzičke škole Sonja Živković (Foto: Glas Podrinja)

Nov polukoncertni klavir za Muzičku školu u Šapcu

U Muzičku školu „Mihailo Vukdragović“ nedavno je stigao nov polukoncertni klavir iz Japana. Zahvaljujući Gradu Šapcu škola je dobila nov instrument koji će omogućiti učenicima i profesorima da kvalitetnije realizuju časove, ali i postižu zapažene rezultate na takmičenjima.

Direktorka Muzičke škole Sonja Živković navodi da su da kupovinom novog klavira u potpunosti obezbeđeni svi uslovi za nastavu, ali i za organizovanje značajnih takmičenja u Šapcu.

-Novac za klavir u iznosu od 8 miliona dinara obezbeđen je iz budžeta Grada Šapca. Gradonačelnik Šapca je prepoznao važnost muzičkog obrazovanja za decu i mlade, što je rezultiralo kupovinom klavira. Ovo je veoma značajno za školu, jer će generacije učenika vežbati na ovom instrumentu koji je pažljivo biran. Verujem da će još škola u Srbiji slediti naš primer dobre prakse ulaganja u obrazovanje – istakla je direktorka Muzičke škole i naglasila da uz polukoncertni klavir koji je donacija Šapčanke Danice Marković Jekić, podrška lokalne samouprave značajno doprinosi efikasnom obrazovanju učenika.

-Odabrali smo klavir marke Jamaha u skladu sa potrebama škole, učenika, profesora. On nije namenjen samo đacima koji pohađaju kalvirski odsek, već i svi drugi odseci. Verujem da imamo dobre instrumente, ne samo za nastavu, već i koncertne aktivnosti. Potvrda dolazi od kolega koji predaju na domaćim i inostranim univerzitetima. Muzička škola je na konkursu muzičkih i baletskih škola Srbija dobila priliku da bude realizator 67. Republičkog festivala muzičkih i baletskih škola Srbije. Ugostićemo škole iz cele zemlje, jer posedujemo sve uslove za realizaciju ove muzičke smotre. Verujem da ćemo biti dobri domaćini i organizatori takmičenja u maju.

Muzička škola u četvrta, 26. oktobra organizovaće koncert u Svečanoj sali. Nastupiće učenici osnovne i srednje Muzičke škole.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa