7. novembar 2023.7. nov 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Izdvojeno odeljenje Osnovne škole "Jevrem Obrenović" u Kormanu obeležava 80 godina postojanja

Izdvojeno odeljenje Osnovne škole "Jevrem Obrenović" u Kormanu uz prigodan program obleležilo je 80 godina postojanja škole u Kormanu. Škola je osnovana je 1943. godine, a nastava se od 2002. godine se realizuje u novoj školskoj zgradi koju pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda.

Direktro škole OŠ „Jevrem Obrenović“ Duško Bojić ističe da je osam decenija značajan datum za jednu obrazovnu ustanovu, posebno na seoskom području.

-Zgrada škole sagrađena je tek 2002. godine, a do tada su deca sticala znanja u prostorijama Mesne zajednice. No, iako u takvim uslovima to nije uticalo na njihovo obrazovanje. Značajan broj učenika je pohađao osnovnu školu u Kormanu. Naš zadatak je da obrazujemo generacije koje dolaze, te se nadamo da ćemo uz prigodan program obeležiti i 100 godina postojanja – naveo je Bojić i naglasio da školu čine učenici, nastavno osoblje i roditelji.
-Škola je više od objekta i zidova. Njenu srž čine deca, roditelji koji su im neizmerna podrška, nastavnici, učitelji i svi oni koji doprinose širenju znanja. Često slušamo kako je poziv prosvetnog radnika degradiran, no u manjim sredinama još uvek se ceni prosvetni kadar. Optimista sam i verujem da će prosvetni radnici biti ono što su nekada bili, kadar koji žiri i neguje zananje. Uspešni lekari, hirurzi, inženjeri, svi oni su svoje obrazovanje započeli u osnovnim školama, a kasnije nastavili usavršavanje. Zbog toga se trudimo da u našoj školi stasavaju budći doktori, inženjeri, državnici.

Program povodom 80 godina izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Jevrem Obrenović" u Kormanu pripremili su učenici iz drugih IO Jevremove sa svojim nastavnicima i učiteljima.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa