7. novembar 2023.7. nov 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Dan Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Šabac

Programom „Od Like do Amerike „ Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Šapcu obeležila je svoj dan i 136 godina postojanja. Jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji, više od veka je svedok mnogih istorijskih promena i razvoja obrazovnog sistema.

Direktor škole Dragoslav Pavlović ističe da su škola sa tradicijom, ali i da prate tehnološke inovacije. Kroz vreme, škola je prolazila kroz različite promene, modernizaciju nastavnih metoda i prilagođavanje savremenim zahtevima obrazovanja, ali je očuvala svoj tradicionalni duh i posvećenost obrazovanju mladih.

-Već 136 godina na ovaj dan se prisećamo bogate istorije naše škole, kao i značaja koji ona ima za naš grad, društvo, ali i generacije koje su stasavale u njoj. Trudimo se da svaki naš učenik dobije ne samo obrazovanje, već i neophodnu podršku kako na nastavi, tako i van nje, kroz saradnju sa lokalnom zajednicom, Ministarstvom prosvete, udruženjima, fondacijama – naveo je Pavlović i naglasio da škola kroz različite programe Ministarstva, Evropske unije kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta obrazovanja.
Foto: Glas Podrinja

Muzičko-scenski prikaz života Nikole Tesle pripremili su učenici odeljenja 2/1, 3/2, 4/1 i hor učenika iz IO Mačvanski Pričinović, zajedno sa nastavnicom muzičke kulture Snežanom Šalai Tibor i učiteljicama Snežanom Popović i Danijelom Stanojlović.
Foto: Glas Podrinja
M. Ž. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa