8. decembar 2023.8. dec 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

U Ljuboviji održana info sesija o energetskoj efikasnosti

Opština Ljubovija, uz saradnju sa Centrom za unapređenje životne sredine bila je domaćin informativne sesije pod nazivom "Kako postati kupac-proizvođač električne energije".

Cilj sesije bio je upoznavanje građana sa mogućnostima proizvodnje električne energije za vlastitu potrošnju putem solarnih panela, upoznavanje sa potrebnom opremom, trenutnom situacijom u ovoj oblasti, kao i postojećim državnim subvencijama i kreditima banaka za izgradnju solarnih elektrana na krovovima porodičnih kuća.

Tokom poslednje tri godine, više od 120 domaćinstava u Ljuboviji je poboljšalo energetsku efikasnost svojih objekata kroz zamenu stolarije, kotlova ili ugradnju toplotnih pumpi i solarnih panela, navodi Ljubovija.info.

Sredstva za realizaciju ovih projekata obezbedila je Opština Ljubovija uz pomoć Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti Ministarstva rudarstva i energetike, raznih Evropskih fondova i drugih resornih ministarstava. Većina javnih objekata nije bila rekonstruisana od vremena izgradnje, a realizacijom projekata ostvarene su značajne uštede u lokalnom budžetu, poboljšavajući istovremeno kvalitet vazduha u našoj opštini i komfor pri redovnom korišćenju samih objekata.
GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa