13. decembar 2023.13. dec 2023.
Pixabay

Pixabay

Šabac u vrhu prema broju prijavljenih izbornih lista

U nedelju, 17. decembra, biće organizovani parlamentarni izbori za Narodnu skupštinu Republike Srbije, ali u 65 lokalnih samouprava istovremeno će glasači da se izjasne i na lokalnim izborima o svojim predstavnicima u lokalnim skupštinama. Grad Šabac je, uz Kragujevac, u vrhu po kriterijumu broja prijavljenih lista.

Glasači na području šabačke lokalne samouprave na glasačkom listiću za lokalne izbore imaće 12 alternativa, jednako koliko i glasači u Kragujevcu i u prestonici Beogradu.

Veliki broj opcija, s obzirom na broj glasača je i u Opštini Bogatić, gde u borbu za lokalni parlament ulazi osam lista. U Vladimircima glasači se izjašnjavaju među između pet opcija, dok je Koceljeva jedna od opština gde je najmanji broj lista, svega tri, mada ima i lokalnih samouprava gde će na listiću biti samo dve liste.

Na lokalnim izborima u Ljuboviji biće pet lista učesnika. Sadržaj izborne liste u Ljuboviji je specifičan, jer je ona jedna od ukupno četiri lokalne samouprave gde Srpska napredna stranka i kolacioni partneri nisu pod brojem jedan na glasačkom listiću za lokalne izbore. Prva oglašena lista u Ljuboviji je Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa