13. decembar 2023.13. dec 2023.
Letnji uspeh na Svetskom kupu (foto: Sportski savez osoba sa invaliditetom Šabac)

Letnji uspeh na Svetskom kupu (foto: Sportski savez osoba sa invaliditetom Šabac)

Šabačka baskin bajka

Baskin u Šapcu postoji od 2019. godine, traje, opstaje, napreduje iako je ovdašnji klub jedini u državi. Godina na izmaku je bila istorijska za Šapčane i ovenčana je sa dve medalje.

Prve mečeve, revijalne Šabac je imao u Italiji, kolevci discipline, gde su proletos zabeležili pobedu i poraz, a onda su usledili zvanični dueli i veliki uspesi.

Vredni treninzi baskinaša (foto: Sportski savez osoba sa invaliditetom Šabac)


Šabac je od 16. do 18. juna nastupio na Svetskom kupu, predstavljajući svoj grad i državu. Ostvario je tri pobede u četiri meča. Savladao je protivnike iz Luksemburga, Nemačke i u borbi za bronzu Grke što je donelo istorijsko treće mesto.

Bronza za kraj godine (foto: Sportki savez osoba sa invaliditetom Šabac)


Nedavno su Šapčani igrali u Udinama na međunarodnom turniru. Bili su nadomak senzacije u polufinalu protiv šampiona Evrope, no poraženi su u finišu košem razlike, a onda u borbi za bronzu nadigrali Isolu za novu bronzu.

Šabac je još uvek jedini klub u Srbiji, te osim treninga obavlja i promociju ovog sporta u drugim gradovima i u narednoj godini je očekivano osnivanj još nekog kluba u Srbiji i formiranje Srpskog baskin saveza.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa