Инфо

13. децембар 2023.13. дец 2023.
Летњи успех на Светском купу (фото: Спортски савез особа са инвалидитетом Шабац)

Летњи успех на Светском купу (фото: Спортски савез особа са инвалидитетом Шабац)

Шабачка баскин бајка

Баскин у Шапцу постоји од 2019. године, траје, опстаје, напредује иако је овдашњи клуб једини у држави. Година на измаку је била историјска за Шапчане и овенчана је са две медаље.

Прве мечеве, ревијалне Шабац је имао у Италији, колевци дисциплине, где су пролетос забележили победу и пораз, а онда су уследили званични дуели и велики успеси.

Вредни тренинзи баскинаша (фото: Спортски савез особа са инвалидитетом Шабац)


Шабац је од 16. до 18. јуна наступио на Светском купу, представљајући свој град и државу. Остварио је три победе у четири меча. Савладао је противнике из Луксембурга, Немачке и у борби за бронзу Грке што је донело историјско треће место.

Бронза за крај године (фото: Спортки савез особа са инвалидитетом Шабац)


Недавно су Шапчани играли у Удинама на међународном турниру. Били су надомак сензације у полуфиналу против шампиона Европе, но поражени су у финишу кошем разлике, а онда у борби за бронзу надиграли Исолу за нову бронзу.

Шабац је још увек једини клуб у Србији, те осим тренинга обавља и промоцију овог спорта у другим градовима и у наредној години је очекивано оснивањ још неког клуба у Србији и формирање Српског баскин савеза.
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa