Инфо

16. мај 2024.16. мај 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Најлепша слика Мачве са Фестивала у Богатићу

Мачвани знају да су листићи аутентичaн кулинарски специјалитет на бази укусне смесе направљене од брашна са мало масти, воде или млека, а са уобичајеним додацима као што су со или прашак за пециво, а по жељи мало сира или јогурта. Око 40 излагача окупило се на „Фестивалу листића, меда и цвећа“ на платоу у центру Богатића где су посетиоци могли да уживају у дегустацији, али и у изложби цвећа, меда, производа домаће и ручне радиности. Организатор манифестације је Опште удружење предузетника заједно са Општином Богатић.
Глас Подриња

-Ово је прави пролећни догађај који је најлепша слика Мачве и Општине Богатић, а за који желимо да постане традиционалан. Није случајно што смо се овде окупили у жељи да промовишемо листиће, цвеће и мед, али и друге производе из наше Мачве. Пољопривреда и гасторономија су највећи потенцијали Мачве. Све то смо ставили у службу туризма у жељи да на тај начин приволимо људе из најразличитијих крајева Србије и региона да дођу код нас и увере се у квалитет наших производа. Само се у Мачви задражала та традиција припремања листића, а управо је традиција оно што треба да истичемо као нашу вредност. Овим догађајем желели смо да афирмишемо мале произвођаче и промовишемо наше производе и услуге. Битно је да нађемо пут до купаца и освојимо нова тржишта и тако изађемо из оквира локалног- истакао је председник Општине Богатић Милан Дамњановић.

Глас Подриња

Глас Подриња

Председник Општег удружења предузетника Милан Даничић рекао је да је завидан број произвођача цвећа и меда на територији Мачве, а поготово оних који праве специјалитет по коме је Мачва препознатљива.
Глас Подриња

-Иако смо цвеће, мед и листиће ставили у први план, ово је својеврсни сајам привреде и свих оних који виде прилику да своје производе и услуге представе. Стављањем листића у први план желели смо да оживимо традицију, нашу гастрономију, али и да се афирмишемо кроз нешто што је бренд овог краја. Наше удружење броји око 150 чланова и трудимо се да сваком дамо ветар у леђа, јер сви смо упућени једни на друге и знамо да само међусобна подршка гарантује успех. Поред наших привредника, прилику да се представе дајемо и привредницима из региона, а циљ је свакако да се међусобно упознамо, остваримо сарадњу, разменимо контакте и проширимо тржиште- нагласио је Даничић.

Глас Подриња

Ученици Мачванске средње школе са предметним професорима Албертом Панићем, Видојком Вукомановић и Марком Жунићем подржали су манифестацију. У оквиру практичне наставе имају куварство, а учествују и на такмичењима где oствaрују запажене успехе.
Глас Подриња

Изложени су и радови победника ликовног конкурса „Најлепше разгледнице Мачве“ који је организовала Туристичка организација Општине Богатић, а организован је и дефиле мажореткиња и маскенбал.
Глас Подриња

У културно- уметничком програму учествовали су: КУД „Шабачке мажореткиње“, КУД „Јелица“ Црна Бара, КУД „Бисерница“ из Дубља, КУД „Мачванка“ из Клења, Предшколска установа „Слава Ковић“ и глумац Душан Симић.
Глас Подриња
Д.Д.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa