18. decembar 2023.18. dec 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Nemanja Pajić (ZS): Izborni rezultat pokazao da smo donosili dobre odluke

Lider Pokreta Zapadna Srbija Nemanja Pajić istakao je na konferenciji za novinare da je zadovoljan preliminarnim rezultatom na izborima, te da očekuju da će u novom u odnosu na prethodni saziv lokalnog parlamenta imati jednog odbornika više.
Glas Podrinja

-Želim da se zahvalim sugrađanima koji su izašli u velikom broju, više od 63 posto njih glasalo je na izborima. Srpska napredna stranka (SNS) je pobedila na lokalnim i republičkim izborima i mi im na tom rezultatu čestitamo. SNS je praktično dva puta zaredom apsolutni pobednik ovih izbora sa više od polovine odbornika u parlamentu, tako da ima mogućnost i da sama bude u vlasti. Dobro je da je Pokret Zapadna Srbija ostvario jako dobar rezultat, iako su nakon prošlih izbora bile takve prognoze da nas neće biti i da nećemo uspeti da pređemo cenzus na narednim izborima. Ne samo da smo prešli cenzus, nego smo napravili treći rezultat u našem gradu koji je malo bolji nego na prošlim izborima. Pre tri godine smo doneli pravu i dobru odluku i to su sugrađani prepoznali. Prema nezvaničnim rezultatima, trebalo bi da imamo osam umesto sedam odbornika, koliko smo imali u prethodnom sazivu. Dobro je da su sugrađani razumeli našu odluku. Poštujemo volju birača- podvukao je Pajić.


On je rekao da očekuje da će se nastaviti kontinuitet u vlasti i da će ista koalicija koja je u prethodne tri godine vodila grad to nastaviti da radi i ubuduće.
Glas Podrinja

-Imali smo preliminarne razgovore, čuli smo se tokom izbornog dana, a SNS je na konferenciji za medije izrazila želju da se nastavi kako se do sada radilo. Još više me raduje da su izrazili želju da uključe i neke druge političke činioce u rad lokalne samouprave. To je dobro, nailazi period gde nam je potrebno da se mirimo, da imamo koncenzus oko dobrih stvari koje treba da se urade, jer smo tako napravili i prošlu lokalnu vlast. Imali smo programsku koaliciju, jasno smo znali šta želimo da uradimo i to smo ispunili. Naši sugrađani su to prepoznali i praktično nam dali istovetnu podršku kao pre tri godine- naglasio je Pajić i dodao da sugrađani „vide Šabac kao grad budućnosti i da su valorizovali sve ono što se radilo u prethodne tri godine“.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa