4. februar 2024.4. feb 2024.
Pohod ka finalu (foto: sajt Metaloplastike)

Pohod ka finalu (foto: sajt Metaloplastike)

Decenija od početka pohoda ka finalu

Metaloplastika Eliskir ostvarila je ubedljivu pobedu nad Vranjem i kompletan fokus usmerila ka Islandu i osmini finala EHF kupa. Ovo je takmičenje koje je do nedavno nosilo ime Čelendž kup, a upravo u njemu je pre jedne decenije šabačka ekipa ostvarila najveći evropski uspeh u ovom veku. Igrala je u finalu.

Tim je predvodio danas nažalost pokojni Slavko Novaković, dok su mu u radu pomagali Momčilo Jerotić i aktuelni član Gradskog veća zadužen za sport Mile Isaković. U stručnom štabu se nalazio i aktuelni trener Medicinara nenad Tešić. Đirđe Ignjatović bio je fizioterapeut.

Metaloplastika 2013/14


Kada govorimo o igračima, šest je okončalo karijere, dok preostali među onima koji su nosili najveći teretm još su aktivni.

Karijere su završili: Miloš Mitrović (kapiten), Žikica Milosavljević, Branko Kankaraš, Nemanja Aleksić, Bojan Palević i Miloš Marković. Darko Arsić je ponovo u Metaloplastici, kapiten ekipe. Nemanja Obradović je u Partizanu, Miloš Prodanović u Radničkom, dok su ostali aktivni van Srbije: Grujičić (Valens Francuska), Marjanović (Fokšani Rumunija), Holpert (Bejkoz Turska), Dragaš (Trebinje BiH), Medurić (PAOK Grčka) i Vladisavljević (Kasipalon Finska).

Na putu do finala Metaloplastika je eliminisala: Vrbas (Srbija), Karlovac (Hrvatska), Koks (Finska) i Agvaš Santaš (Portugal). U odlučujućem okršaju poražena je od Savehofa (Švedska). Trebalo je da bude dvomeč, međutim prva utakmica u Šapcu je otkazana, usled vanredne situacije izazavane velikim poplavama 2014. godine.

Trenutno, u nacionalnim ligama: Karlovac je šesti u svojoj grupi Prve lige Hrvatske, Koks je treći u Finskoj, Agvaš peti u Portugalu, dok je Savehof lider u Švedskoj. Vrbas je član Super B lige Srbije (drugog ranga).
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa