13. februar 2024.13. feb 2024.
Predstavnici koalicije delili izvode iz Rezolucije građanima (Foto: Glas Podrinja)

Predstavnici koalicije delili izvode iz Rezolucije građanima (Foto: Glas Podrinja)

"Šabac protiv nasilja"delio izvode Rezolucije Evropskog parlamenta građanima Šapca

Predstavnici koalicije Šabac protiv nasilja danas su u pešačkoj zoni Karađorđeve ulice građanima delili izvode iz Rezolucije o izborima u Srbiji koju je doneo Evropski parlament. Razgovarali su sa zainteresovanim prolaznicima o detaljima Rezolucije, kao i o dešavanjima na poslednjim izborima.

Nebojša Zelenović (Foto: Glas Podrinja)


-Razgovarli smo sa građanima o izbornoj krađi. Čuli smo da građani ne znaju do detalja razmere krađe, ne znaju da je svako peto mesto u Beogradu kompromitovano, a svako treće u Srbiji, verovatno po manjim mestima je to i češći slučaj. To znači da su rezultati izbora takvi da se moraju poništiti svuda. Saznali smo i da građani uopšte ne znaju da je doneta Rezolucija Evropskog parlamenta i da u toj Rezoluciji piše da treba da se sprovede međunarodna istraga o izborima u Srbiji i da se traži poništavanje svih izbora na svim nivoima. Smatramo da građane treba upoznati sa detaljima Rezolucije i da pojasnimo koliko je važno da se međunarode snage uključe u ovo rešavanje problema koje, očigledno, mi sami kao građani Srbije ne možemo da rešimo na dobar način. Verujemo da će istraga da pokaže da se u Srbiji desila nezapamćena izborna krađa, sa velikim brojem ljudi koji su preseljavani na određene adrese, sa "uspavljivanjem" živih i "oživljavanjem" mrtvih ljudi, rekao je Nebojša Zelenović, nosilac liste Šabac protiv nasilja.

Razgovor sa građanima (Foto: Glas Podrinja)


Istakao je da Aleksandar Vučić ne bi imao većinu da formira vlast u Srbiji da krađe nije bilo i da bi sigurno izgubio velike gradove kao što su Beograd, Kruševac, Kraljevo ili Šabac.

-Veliki broj građana nema televizije kao što je N1 ili Nova, a sa RTS o tome ne mogu da čuju ništa. Građani treba da znaju i da tzv. Vučićevi prijatelji, kao šti su Micotakis, Sančez, Bilčik ili Mekalister, da su i njihovi poslanici glasali protiv Vučića i za ovu Rezoluciju, rekao je Zelenović i najavio da će ovakve akcije organizovati i po drugim gradovima.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa