19. februar 2024.19. feb 2024.
Poligon spretnosti spaja sport i ekologiju (foto: Glas Podrinja)

Poligon spretnosti spaja sport i ekologiju (foto: Glas Podrinja)

Sportske igre mladih: Šabačka nadmetanja

Krajem jula će u Parizu biti upaljen plamen Olimpijskih igara, a u sali Šabačke gimnazije lav Viktor je uneo plamen Sportskih igara mladih 2024. godine. Šabac je jedna od 90 lokalnih samouprava eks Ju gde je organizovano takmičenje.

gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i maskota SIM Viktor (foto: Glas Podrinja)


Na poligonu spretnosti i završnici turnira u malom fudbalu nastupilo je oko 600 osnovaca ukupno, deo na parketu, deo na tribini.

-Sportske igre mladih šire misiju i teritoriju. Ove godine nam se pridružila Slovenija, veliko interesovanje je u Mađarskoj i Crnoj Gori. Trudimo se da bude sportsko-edukativan događaj, ukazujemo deci na značaj zaštite životne sredine kroz edukativno-ekološku radionicu, negujemo prijateljstva, druženja, toleranciju, zdrav sportski duh - naglasio je izvršni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić.

Defile pred start Igara (foto: Glas Podrinja)


Reprezentacije dve osnovne škole u ženskoj konkurenciji i četiri u muškoj izborile su plasman u finale turnira u malom fudbalu, a u poligonu spretnosti su se nadmetali osnovci iz svih osnovnih škola sa gradskog i seoskog područja.

-Pripremali smo se na časovima fizičkog. Poligoni nisu laki, ali možemo da ih savladamo. Nije najvažnije da pobedimo, već da učestvujemo i dobro se zabavimo, najbolji neka pobedi - ističu učesnici iz Majura i Zminjaka.

Pokrovitelj manifestacije u Šapcu je Grad Šabac, a manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Oko 600 učesnika iz svih osnovnih škola (foto: Glas Podrinja)


-Grad Šabac je grad sporta i zadovoljstvo je biti ovde gde se, siguran sam, nalaze budući olimpijski šampioni. Verujem da ovde počinje njihov put kroz igru i druženje i to je suština svega pre pehara i medalja. Lepo je videti veliki broj osnovaca, želju kod njih da uspeju, da podrže svoje drugare i svi oni zajedno šalju lepu sliku iz Šapca. Istovremeno se uče kako da čuvaju planetu, da budu odgovorni ljudi - rekao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

Najbolji odlaze na završnicu u Kraljevo, domaćin za zapadnu Srbiju, potom sledi državno finale na Zlatiboru, dok je veliko, regionalno, kao i svake godine u Splitu, tokom leta.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa