5. mart 2024.5. mar 2024.
Predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović- zvanična Fejsbuk stranica

Predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović- zvanična Fejsbuk stranica

Održana prva sednica Opštinskog veća u Bogatiću

Prva sednica Opštinskog Veća održana je u Bogatiću. Na dnevnom redu bile su 22 tačke. Između ostalog, većnici su se pozitivno izjasnili o predlogu Odluke o budžetu za tekuću godinu. U formiranje lokalnog budžeta uzeli su u obzir stavove i predloge svih korisnika budžetskih sredstava, imajući u vidu njihove potrebe i prioritet, kao i procenat ostvarenja budžeta u prethodnoj budžetskoj godini, istaknuto je na zvaničnoj Fejsbuk stranici predsednika Opštine Bogatić.

Utvrđen je i predlog kadrovskog plana Opštinske uprave, Opštinskog pravobranilaštva, stručnih službi i kabineta predsednika opštine Bogatić. Direktori javnih preduzeća izneli su izveštaje o radu za prethodnu godinu, o čemu su se većnici izjasnili pozitivno.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o izmeni Odluke o usvajanju Programa gasifikacije koja treba da se sprovede na teritoriji opštine Bogatić, a ovo je jedan od značajnijih projekata koji će se realizovati u opštini.

-Opštinu Bogatić očekuje izrada plana razvoja, što su većnici takođe jednoglasno podržali. Izrada plana razvoja opštine Bogatić sprovešće se u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština. Kao što sam već više puta istakao, cilj nam je da u dugoročni plan budu uključene sve institucije, udruženja, preduzetnici, pojedinci, te pozivamo sve građane da učestvuju sa svojim predlozima, za opšte javno dobro. O usvojenim Odlukama izjasniće se i odbornici na narednoj sednici SO Bogatić, zakazanoj za 11.mart- poručio je predsednik Opštine Bogatić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa