10. mart 2024.10. mar 2024.
Image by Krisztián Gazsovics from Pixabay

Image by Krisztián Gazsovics from Pixabay

Veliki korak ka ostvarenju sna

Košarkašice OKK Šapca napravile su veliki korak ka plasmanu u viši rang, odnosno približile se konačnom cilju za veliki korak. Pobeda protiv Zlatara 78:57, ubedljivija od 16 poena razlike, koliko su Šapčanke poražene u Novoj Varoši, omogućila je da u slučaju jednakog odnosa pobeda i poraza na kraju sezone, OKK Šabac bude u prednosti.

Na putu ka Drugoj ligi (foto: D. B.)


Ipak, do kraja sezone preostalo je još pet utakmica. OKK Šabac najpre gostuje Mileševki u Prijepolju u poslednjem kolu druge faze, a potom sledi odlučujući deo, plej of sa ekipama iz drugog dela grupe Jug. U toj fazi će protivnice biti Nibak Niš i Imperium Basket, dva tima koja su već sigurna na prve dve pozicije grupe Jug 2.

Pobeda nad Zlatarom je važna, jer je pre starta sezone grupa Jug 1 proglašena kvalitetnijom i svakako su ekipe koje dolaze iz nje (najverovatnije uz OKK Šabac tu je i Zlatar) favoriti u odnosu na pomenute Nišlijke i Leskovčanke.

U poslednjoj fazi Šabac igra dvomeče protiv Imperiuma i Nibaka, dok se bodovi iz utakmica protiv Zlatara prenose. Mesta u Drugoj ligi ima samo za jednu ekipu.

Odbrana za pamćenje

Derbi protiv Zlatara obeležila je poslednja četvrtina. Malo ko je verovao da OKK Šabac može do pobede ubedljivije od 16 poena razlike kada je na kraju treće bilo tek plus tri za domaće, a iza sebe su imali vrlo slab treći period. Ipak, onda je odbrana bila besprekorna u poslednjih deset minuta. Gošće su postigle samo četiri poena, dva iz slobodnih bacanja i to sve u poslednjih 30 sekundi. U prvih devet i po minuta nisu postigle poen!
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa