12. mart 2024.12. mar 2024.
Foto: MUP.RS

Foto: MUP.RS

Upozorenje MUP-a na prevare putem SMS-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je građane na prevare putem SMS poruka ili imejla. Apeluje se na sve koji dobiju sumnjive poruke iste ne odgovaraju, niti idu na linkove poslate u njima.

-Ukoliko dobijete SMS ili "e-mail" poruku u kojoj se od vas traži "ažuriranje" ličnih podataka, zbog navodne isporuke ili isplate, ni u kom slučaju ne otvarajte linkove koji su navedeni u poruci niti na bilo koji način ne stupaju u komunikaciju sa pošiljaocima. Reč je o "fishing" porukama čiji cilj je krađa ličnih i osetljivih podataka u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi. Ukoliko ste ipak otvorili link u poruci i ostavili svoje lične podatke, o tome odmah obavestite Službu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Posebno javno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, stoji u uppozorenju MUP-a.

Podseća se da lični podaci na internetu treba da se dele samo u izuzetnim slučajevima i to kada se prethodno proveri validnost fizičkih ili pravnih lica koji podatke potražuju.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa