30. mart 2024.30. mar 2024.
Beta

Beta

Miloš Vučević mandatar za sastav nove Vlade Srbije

Kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučića je danas saopštio da je on, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izbornih lista izabranih na decembarskim izborima, predložio Skupštini Srbije predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Vučevića za kandidata za predsednika Vlade.

"Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade" - rekao je Vučić.

Naveo je: "Ukazujem svoje poverenje Milošu Vučeviću, imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da poseduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsednika Vlade".

Vučić je poručio da će novi predsednik Vlade Srbije "nastaviti da sprovodi programe usmerene na podizanje životnog standarda svih građana, projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu".

Ukazao je da je "pred predsednikom Vlade zadatak realizacije Specijalizovane svetske izložbe 'EXPO 2027 Beograd' koji će dobrim delom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade".

"Očuvanjem mira i stabilnosti, teritorijalne celovitosti Srbije, uz dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Srbije predstavljaće i dalje prioritete u radu Vlade", naveo je Vučić u obrazloženju svoje odluke.

U saoopštenju je navedeno da se ta odluka dostavlja Skupštini Srbije, a stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".
Izvor Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa