3. april 2024.3. apr 2024.
šabački baskinaši (foto: Glas Podrinja)

šabački baskinaši (foto: Glas Podrinja)

Donacija za šabačke baskinaše

Iako je jedini u Srbiji šabački igrači baskina već ima značajne rezultate u Evropi. Priprema narednih takmičenja biće olakšana uz novu sportsku opremu, donaciju Mocart fondacije.

Vredni treninzi donose rezultate (foto: Glas Podrinja)


Deo opreme šabačkog baskin kolektiva su nove garniture dresova, set loptu i novi mobilni mali koševi neophodni za ovu inkluzivnu disciplinu.

-Baskin je više od sporta, nešto jedinstveno i zadovoljstvo nam je da pomognemo sjajnim ljudima i podržimo njihov rad. Priče o humanosti, prijateljstvu i solidarnosti su naša inspiracija. Šampionski duh se ne gradi samo na velikim borilištima, već i kroz upornost i trening uprkos svim izazovima - istakla je Milica Čokajac iz fondacije "Mocart".

Donacija Fondacije na inicijativu Kurira (foto: Glas Podrinja)


Ideja o donaciji je potekla od portala lista Kurir koji su otkrili priču o šabačkim baskinašima, o kojima se nije mnogo govoriilo u javnosti ban lokalnog nivoa.

-Drago mi je što smo ostvarili rezultate koji su nas učinili vidljivijima. Kroz vrednu donaciju stvaramo uslove za još bolje treninge i bolje rezultate. Nadamo se da će uskoro biti još klubova u Srbiji i da će sport dostići viši nivo - izjavio je trener i igrač Živan Milošević.

Koševi, dresovi i lopte za baskinaše (foto: Glas Podrinja)


U svim nastojanjima šabački baskin imaće podršku Grada.

-Iskreno želimo da baskin zaživi u celoj Srbiji, da šabački klub napreduje i kroz duele sa njima. Velika zahvalnost fondaciji Mocart i Kuriru što su dali primer društvene odgovornosti. Kao Grad smo uz šabačke baskinaše, nastavljamo da pomažemo na različite načine, a želja je da u doglednom periodu budemo i domaćini neke međunarodne utakmice - rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Milan Mačvan.

Timski duh
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa