17. april 2024.17. apr 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Karijerni dani na Odseku studija za vaspitače i medicinske sestre vaspitače

Na Odseku studija za vaspitače i medicinske sestre vaspitače Akademije strukovnih studija Šabac u sredu i četvrtak, 17. i 18. aprila, u okviru manifestacije Karijerni dani 2024, studentima osnovnih studija na smerovima Strukovni vaspitač sa dva modula i Medicinska sestra vaspitač predstavljaju se različiti izlagači.
Foto: Glas Podrinja

-Karijerni dani predstavljaju izuzetnu priliku za naše studente da u neposrednom susretu sa poslodavcima saznaju koje su to sposobnosti i kompetencije neophodne i poželjne za buduće kandidate i zaposlenje. Takođe, poslodavci predstavljaju mogućnosti angažovanja studenata kroz stručne prakse i njihovo buduće angažovanje u toku pripravničkog staža. Karijera se danas posmatra kao složen proces u svim aspektima delovanja pojedinca, tako da se tiče i razvijanja sposobnosti, donošenja odluka u cilju daljeg obrazovanja kandidata, osposobljavanja, razvijanja profesije i pozicioniranja studenata na tržište rada u odnosu prema poslodavcu, ali i u odnosu na sopstveno usavršavanje- istakla je rukovodilac Odseka studija za vaspitače i medicinske sestre vaspitače dr Sanja Vuletić.

Dr Sanja Vuletić (Foto: Glas Podrinja)

Gordana Petković, medicinska sestra vaspitač, zaposlena u Predškolskoj ustanovi „11. april“ podelila je sa studentima svoja iskustva o neposrednom radu sa decom i govorila o tome na koji način promoviše svoj rad i kako svoja iskustva razmenjuje sa drugim kolegama širom Srbije na stručnim skupovima. Takođe, poslodavci iz državne PU „Milica Nožica“ iz Valjeva i privatnih predškolskih ustanova „Bambi“ iz Beograda i vrtića „Čigra“ iz Šapca približili su studentima organizaciju i način rada, kulturu i strukturu ustanova iz kojih dolaze, kako izgleda razgovor za posao, ali i šta podrazumeva pripravnički staž u njihovim ustanovama i šta je sve potrebno za polaganje pripravničkog ispita na kraju.

Program za četvrtak, 18. april
10 h
Amfiteatar
Izlagač,
Marina Popović, direktor i osnivač predškolske ustanove, zaposlena u predškolskoj ustanovi „Bambi“, Beograd
Vuk Popović, menadžer za odnose sa javnošću, zaposlen u predškolskoj ustanovi „Bambi“, Beograd Aleksandra Mićković, master logoped, zaposlena u predškolskoj ustanovi „Bambi“, Beograd
Studijski program
Strukovni vaspitač, Strukovna medicinska sestra vaspitač
11 h
Amfiteatar
Izlagač
Nevena Jović, psiholog, savetnik za planiranje karijere u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Šapcu Kristina Arsenović i Branislav Bugarski, savetnici za zapošljavanje u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Šapcu
Studijski program
Strukovni vaspitač, Strukovna medicinska sestra vaspitač
12 h
Amfiteatar
Radmila Dabić, direktor i osnivač ustanove, zaposlena u vrtiću, Čigra", Šabac
Studijski program
Strukovni vaspitač, Strukovna medicinska sestra vaspitač


-Zadovoljstvo je što smo imali priliku da razgovaramo sa našim budućim kolegama koje imaju priliku i da obave praksu, ali i da se zaposle u našoj ustanovi i da budu važan resurs i segment kvaliteta rada kod nas. Najveći procenat naših zaposlnih je inicijalno obrazovanje završio u ovoj školi i mi se trudimo da uspostavljamo odnose sa visokom školom kako bismo što kvalitetnije pripremili buduće kolege i zajednički radili na tome da oni budu što spremniji za praksu i kako bi bili što kompetentniji za ono što ih na poslu očekuje- navela je pedagog u PU „Milica Nožica“ Katarina Plećić.

Katarina Plećić (Foto: Glas Podrinja)

Nikola Savić, master nastavnik zdravstvene nege, zaposlen u Medicinskoj školi u Valjevu govorio je o svom profesionalnom putu od inicijalnog obrazovanja do visokih zvanja u karijeri. Studenti su od Marije Vuković, višeg knjižničara, imali prilike da čuju šta to podrazumeva posao jednog vaspitača koji je zaposlen na Pozajmnom odeljenju za decu Biblioteke šabačke. Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje u Šapcu uputili su studente u usluge koje pružaju i dali smernice u pogledu profesionalne orijentacije i vaspitačke struke (Marija Lukić, nastavnik veština, Kristina Žunić, viši predavač).
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa