18. april 2024.18. apr 2024.
Image by Sepp from Pixabay

Image by Sepp from Pixabay

Kolubarsko-mačvanska zona: Borac savladao Lipolist u derbiju

Vanredno kolo u Kolubarsko-mačvanskoj zoni ukazalo je da će borba za titulu i plasman u Srpsku ligu Zapad biti neizvesa, možda i trajati do poslednjeg kola plej ofa. U velikom derbiju glavnih kandidata za titulu, lešničkog Borca i Lipolista, domaćin je slavio 3:2 i vratio se u borbu za prvo mesto.

Jesenji šampion koji pokušava da obezbedi drugu uzastopnu promociju, doneo je u Lešnicu četiri boda prednosti. Iako je ostalo do kraja još sedam kola, da su Lipolištani odneli tri boda, prednost od sedam poena bila bi teško dostižna. Ipak, domaći su slavili 3:2, u meču gde su s tri gola viška u prvom delu stekli prednost, Lipolist je u nastavku uspeo da se vrati, ali ne potpuno.

Slavlje u svlačionici nakon meča (foto: FK Borac - fb strana kluba)


U Zoni, izvesno je da će u plej of: Lipolist, Borac, Radnički Valjevo, dok se za još tri mesta bore: OFK Osečina, Drina Ljubovija, Železničar Lajkovac, Mačva Bogatić i OFK Divci. Cer Petkovica, Hajduk Stanko, Ribnica su u plej autu. Rađevac je bliži plej autu, ali još nije bez šansi za plej of, posebno ukoliko pobedi u Lajkovcu za vikend.

Lipolist lider na tabeli (foto: FK Lipolist - arhiva kluba)


Derbi narednog, pretposlednjeg kola, biće odigran u Valjevu. Radnički dočekuje Borac. Domaćin pobedom priključuje sebe borbi za titulu. Lipolist ne bi trebalo da ima problem u meču protiv Cera. Mačva Bogatić je pred imperativom pobede u Divcima.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa