Info

24. maj 2024.24. maj 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Preventivni pregledi u Opštoj bolnici i ove nedelje

Opšta bolnica "Dr Laza K. Lazarević" i ove nedelje, 26. maja, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, organizuje preventivne preglede. Šapčani će, bez zakazivanja i overene zdravstvene knjižice moći da snime pluća, izvrše analizu krvne slike i tumor markere prostate, a deca će moći da provere da li imaju deformitete kičme ili stopala. Pregledi će se obavljati u vremenu od 8.00 do 17.00 časova.


Dr Slobodan Popović (Foto: Glas Podrinja)


-Snimanje pluća za sve starije od 50 godina i pušače sa pušačkim stažom dužim od 30 godina organizovaće se u Službi pneumoftziologije. Takođe ćemo organizovati i preventivne fizikalne preglede. Svako sa sumnjivim ili patološkim nalaziom biće upućen na rendgensko snimanje. Radićemo i nalaze hormona štitaste žlezde, krvne slike i tumor markere prostate u Službi biohemijske laboratorije. Prvi put ćemo organizovati i preventivne preglede za najmlađe sugrađane, za decu predškolskog i školskog uzrasta u Službi fizikalne medicine. Akcenat je na deformitetima kičme i stopala, rekao je direktor Opšte bolnice Šabac dr Slobodan Popović.

Pregledi u Službi pneumoftiziologije obavljaće se u ATD dispanzeru (antituberkuloznom dispanzeru), uzorkovanje krvi u prizemlju biohemijske laboratorije i u Službi fizikalne medicine. Centralni šalter na koji treba građane da se jave je u prizemlju internističkog bloka, na šalteru službe radiologije.

-Apelujem na sugrađane da se jave u što većem broju. Ovo su preventivni, ne kontrolni pregledi i akcenat je na sugrađanima koji do sada nisu radili ovu vrstu pregleda, rekao je dr Popović.

Posebno su važni preventivni pregledi pluća, zbog porasta karcinoma.
M.M.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa