29. maj 2024.29. maj 2024.
Nadmetanje na 60 metara (foto: Glas Podrinja - D. B.)

Nadmetanje na 60 metara (foto: Glas Podrinja - D. B.)

SIM Dan sporta u Šapcu

Pružiti ruku znači pomoći, postaviti nogu znači odmoći, posledice su dve suprotnosti gde je jasno šta je bolje. „Pružam ruku ne postavljam nogu“ geslo je i Dana sporta koji organizju Sportske igre mladih u saradnji sa lokalnim samoupravama. Šabački trg bio je jedna od desntinacija. Karavan sportskih igara mladih stigao je u Šabac 29. maja.

Nastup oko 500 učesnika (foto: Glas Podrinja - D. B.)


Učesnici, njih oko 500 osnovnoškolskog uzrasta, takmičilo se u pet sprotskih disciplina: atletici (trka na 60 metara), basketu, malom fudbalu, odbojci i igri između dve vatre na tri lokacije: Trgu (trčanje i između dve vatre), sali Šabačke gimnazije (mali fudbal i odbojka) i sali Ekonomske škole „Stana Milanović“ (basket 3 na 3).

Generalna poruka sadržana u naslovu i promocija sporta kao zdravog pristupa životu najsnažniji je pokretački motiv SIM da pokrenu Dan sporta.

Nagrade za najpreciznije (foto: Glas Podrinja - J. R.)


-Počeli smo od 15. aprila sa realizacijom Dana sporta. Oko stotinu lokalnih samouprava je na našoj mapi. Primarno je druženje i sreća sa kojom se susrećemo gde god dođemo i slika koja ulepšava dan i u Šapcu, ali i promocija svega što sport predstavlja. Sportsko nadmetanje i druženje vidimo kao najbolji način da se deca odvoje od svih negativnih trendova u društvu. Uspostavili smo odličnu saradnju sa lokalnim samoupravama što je dokaz da prepoznaju značaj ovakve manifestacije. U Šapcu je uvek lepo i uvek nas dočeka veliki broj učesnika – rekao je Miodrag Gogić, izvršni diretkor Sportskih igara mladih.

M. Gogić (foto: Glas Podrinja)


Grad Šabac je grad sporta, grad uspešnih sportista i ljudi koji vole sport, ističe gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. Najlepša slika su mladi srećni i zadovoljni, željni da se takmiče i druže sa vršnjacima.

Podrška lokalne samouprave - gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić (foto: Glas Podrinja)


-Najveći svetski šampioni su počinjali na ovakvim manifestacijama. Svako ko izabere sport napravio je pravi korak. U Šapcu imamo istinske šampiona na koje mogu i treba da se ugledaju. Svim učesnicima bih poželeo da se bave sportom , neće svako postati vrhunski sportista, ali je važno da svima sport i rekreacija ostanu sastavni deo života i zadovoljstvo u svakom trenutku. Neka pobedi bolji i neka uživaju svi – istakao je gradonačelnik Šapca.

Osim takmičarskih disciplina, na Trgu su organizovan i raznovrstan propratni program i igrice gde su učesnici mogli osvojiti vredne nagrade. Najbolji u takmiačrskom programu obezbedili su mesto na regionalnom finalu u Požarevcu 11. juna.

Maskota Viktor omiljena među učesnicima (foto: Glas Podrinja - D.B.)
D. B.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa