Инфо

29. мај 2024.29. мај 2024.
Надметање на 60 метара (фото: Глас Подриња - Д. Б.)

Надметање на 60 метара (фото: Глас Подриња - Д. Б.)

СИМ Дан спорта у Шапцу

Пружити руку значи помоћи, поставити ногу значи одмоћи, последице су две супротности где је јасно шта је боље. „Пружам руку не постављам ногу“ гесло је и Дана спорта који организју Спортске игре младих у сарадњи са локалним самоуправама. Шабачки трг био је једна од деснтинација. Караван спортских игара младих стигао је у Шабац 29. маја.

Наступ око 500 учесника (фото: Глас Подриња - Д. Б.)


Учесници, њих око 500 основношколског узраста, такмичило се у пет спротских дисциплина: атлетици (трка на 60 метара), баскету, малом фудбалу, одбојци и игри између две ватре на три локације: Тргу (трчање и између две ватре), сали Шабачке гимназије (мали фудбал и одбојка) и сали Економске школе „Стана Милановић“ (баскет 3 на 3).

Генерална порука садржана у наслову и промоција спорта као здравог приступа животу најснажнији је покретачки мотив СИМ да покрену Дан спорта.

Награде за најпрецизније (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


-Почели смо од 15. априла са реализацијом Дана спорта. Око стотину локалних самоуправа је на нашој мапи. Примарно је дружење и срећа са којом се сусрећемо где год дођемо и слика која улепшава дан и у Шапцу, али и промоција свега што спорт представља. Спортско надметање и дружење видимо као најбољи начин да се деца одвоје од свих негативних трендова у друштву. Успоставили смо одличну сарадњу са локалним самоуправама што је доказ да препознају значај овакве манифестације. У Шапцу је увек лепо и увек нас дочека велики број учесника – рекао је Миодраг Гогић, извршни диреткор Спортских игара младих.

М. Гогић (фото: Глас Подриња)


Град Шабац је град спорта, град успешних спортиста и људи који воле спорт, истиче градоначелник Шапца др Александар Пајић. Најлепша слика су млади срећни и задовољни, жељни да се такмиче и друже са вршњацима.

Подршка локалне самоуправе - градоначелник Шапца др Александар Пајић (фото: Глас Подриња)


-Највећи светски шампиони су почињали на оваквим манифестацијама. Свако ко изабере спорт направио је прави корак. У Шапцу имамо истинске шампиона на које могу и треба да се угледају. Свим учесницима бих пожелео да се баве спортом , неће свако постати врхунски спортиста, али је важно да свима спорт и рекреација остану саставни део живота и задовољство у сваком тренутку. Нека победи бољи и нека уживају сви – истакао је градоначелник Шапца.

Осим такмичарских дисциплина, на Тргу су организован и разноврстан пропратни програм и игрице где су учесници могли освојити вредне награде. Најбољи у такмиачрском програму обезбедили су место на регионалном финалу у Пожаревцу 11. јуна.

Маскота Виктор омиљена међу учесницима (фото: Глас Подриња - Д.Б.)
Д. Б.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa