20. jun 2024.20. jun 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

OŠ "Vuk Karadžić" u Šapcu dobija sportsku salu

Ugovor sa Evropskom unijom (EU PRO Plus) o realizaciji projekta sportske sale u OŠ "Vuk Karadžić" potpisan je danas. Iz budžeta grada za ovu namenu opredeljeno je 365.000 evra, dok evropski partneri za izgradnju sportskog objekta dimenzija 35x20 metara izdvajaju pola miliona evra. Po okončanju radova, sala će biti na raspolaganju ćacima OŠ "Vuk Karadžić", OŠ "Sv. Sava" i mališanim aiz vrtića Bubamara. Pored izgradnje sale, predviđen je velik broj propratnih programa koji će služiti promociji inkluzije, sporta i zdravih stilova života.

Foto: Glas podrinja


-Naziv projekta "Nova fiskulturna sala - ferplej za inkluziju", govori da će ovo biti fiskulturna sala u kojoj će se igrati inkluzivni sportovi i ne samo oni, ali će osobama sa invaliditetom i smetanjama u razvoju biti omogućeno da maksimalno koriste ovaj sportski objekat. Nadamo se da ćemo uskoro krenuti i u realizaciju projekta, odnosno raspisivanje tendera- istakao je danas gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pjić i dodao da će ovim objektom biti zaokružena priča izgradnje i rekonstrukcije sportskih sala šabačkih osnovnih i srednjih škola.

Foto: Glas Podrinja


-Značaj ovog projekta je višestruk, samim tim što spada u red integralnih projekata. Proistekao je direktno iz Strategije razvoja urbanog područja grada Šapca koji je grad usvojio na zasedanju gradske skupštine u martu. I on podrazumeva, uz ovaj infrastrukturni deo niz projekata koj će tim raditi na multisektorskoj saradnji, participativnosti, obuhvata mnogo zainteresovanih strana, promociji i kluzivnog sporta, inkluzije, interkulturalnosti, promocije zdravih stilova života-istakla je šefica projektnog tima Ana Marinković.Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa