Инфо

20. јануар 2018.20. јан 2018.
Нишки Клинички центар ускоро добија Кјуза апарат за неурохируршке интервенције

Нишки Клинички центар ускоро добија Кјуза апарат за неурохируршке интервенције

НИШ, 20. јануара 2018. (Бета) - Клиника за неурохирургију Клиничког центра у Нишу добиће наредних дана дуго очекивани Кјуза апарат неопходан за извођење компликованих неурохирушких захвата, најавила је председница Комисије за увођење нових здравствених технологија при Министарству здравља Даница Грујичић.

Она је током обиласка новог Клиничког центра у Нишу казала да су лекари те здравствене установе и до сада могли да обављају компликоване неурохирушке захвате, а да ће набавком новог апарата моћи да обављају скоро све операције.

"Наравно, постоји увек онај мали постотак у који спадају најкомпликованије процедуре посебно када су деца у питању, које морају да буду обављане у Београду", изјавила је Даница Грујичић.

Она је оценила да су услови за рад и лечење пацијената у нишком Клиничком центру "врхунски" и најавила да ће надлежнима у Министарству здравља предложити да та установа запосли младе лекаре.
Кјуза апарат, чија је набавка најављена, омогућиће успешније обављање операције тумора на мозгу, пошто одстрањује туморске ћелије без оштећења околног ткива.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa