Инфо

20. јануар 2018.20. јан 2018.
Фејсбук ће дати предност "веродостојним" медијским кућама

Фејсбук ће дати предност "веродостојним" медијским кућама

Фејсбук је одлучио да позове своје кориснике у борбу против дезинформација и на препознавање "веродостојних" извора, због поплаве сензационализма и дезинформација, објавио је у петак извршни директор Марк Закерберг
"Превише је сензационализма, дезинформација и подељености у данашњем свету", оцењује он, додајући да "друштвене мреже омогућују људима пласирање информација брже него икада".
Зато је важно, сматра он, да сваки корисник истакне квалитетну информацију, али је исто тако нагласио да је "горуће питање на које покушавамо да одговоримо - како одлучити који су извори информација веродостојни".

Компанија која има више од две милијарде корисника каже да ће између осталог користити анкете како би утврдила које медијске куће корисници Фејсбука сматрају веродостојнима.

"Та новина неће променити количину информација коју ћете видети на Фејсбуку. То ће само променити равнотежу информација у корист извора које се сматра веродостојнима", каже Закерберг.

Већ од следеће недеље, најављује он, News Feed - кључни производ компаније на том подручју, даваће предност квалитетним вестима пред онима које објављују мање веродостојни извори.
Агенције

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa