Инфо

31. август 2019.31. авг 2019.
Шабачки квалитет потврђен у Љубичеву

Шабачки квалитет потврђен у Љубичеву

Јуче су у Пожаревцу свечано отворене 56. Љубичевске коњичке игре. Поред најатрактивнијег коњичког вишебоја на програму је за два дана и 12 галопских и касачких трка. Како је Шабац последњих неколико година престоница коњичког спорта у Србији, ни овај догађај неће проћи без шабачких грла. Чак 36 коња који су у тренингу на Шабачком хиподрому протрчаће стазама хиподрома у Пожаревцу.

Прва галопска трка "Михаиловац" донела је три прва места коњима који тренирају у Шапцу. Прво место освојила је Фирнеца у власништву Крајчиновића са Гораном Мешетовићем у седлу. Друго место заузео је Road Lever, власништво Старчевића, и џокеј Конвертино. Трећи је био It's My Time у власништву Bell-racing team. Четврти је стигао Owen the love са јахачем Милојевићем.

Коњи из шабачког тренинга били су успешни и у другој галопској трци "Војвода Миливоје Живановић". Сва четири прва места освојили су коњи из шабачког тренинга. Прва је била Атина са јахачем Гораном Мешетовићем. Други је стигао San Sili, власника Меха Даутовића, а јахао га је Ђорђе Перовић. Трећи је био Сурчин, власника Старчевића, са Италијаном Конвертином у седлу. Четврто место заузео је Waslawi власника Адамовића и Радивојевића, са јахачем Жељком Илићем.

Jimmy-Oax освојио је прво место у касачкој трци дана "Морава".

Због неодлучности судија вишебојци су се такмичили по мраку. То није сметало досадашем три пута узастопном витезу Марку Миленковићу и његовом Невалу да поново буду први у полуфиналу. Овога пута, без пласмана у финале остали су неки ранији вишеструки победници. Финале и проглашење витеза љубичевског вишебоја на програму је сутра.

Велику пажњу посетилаца привукло је и волтижовање деце. Гост Пожаревца је престижна мађарска Ловаш академија из које су потекли многи европски прваци. Њихови јуниори показали су завидне вештине у извођењу акробатске и партерске гимнастике на коњима.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa