Инфо

2. септембар 2019.2. сеп 2019.
Ана Франк: У потрази за добротом

Ана Франк: У потрази за добротом

Као чудо од представе данас је најављена прва премијера у позоришној предсезони, а у оквиру Европских дана јеврејске културе. "Ана Франк: Историјска антибајка за децу и одрасле" вечерас има претпремијерно извођење.

- Процес је био величанствен. Кратак, али убитачан. Тема коју доноси Дневник Ане Франк је управо таква. Подразумевало се да морамо да идемо до краја и да пробудимо храбро борбу за највећу могућу емпатију коју можемо да изазовемо у људима, а све из жеље да зауставимо растуће зло које је свеприсутно, истакла је данас на конференцији за новинаре режисерка представе Јелена Богавац.

Представа је завршни испит прве године мастера шабачке глумице Вање Павловић.

- Драго ми је што сам добила ову прилику да радим у позоришту матичног града са изванредном екипом. Ана Франк није само девојчица од дванаест година, која је најпознатија жртва Холокауста. Она је веровала у доброту у људима, а нама, на неки начин, оставила у аманет да, по њеном трагу, исту проналазимо, поручује Павловићева која игра носећу улогу у представи.

Драматизацију је урадила Милена Богавац, директорка Шабачког позоришта. Играју: Вања Павловић, Оливера Гуцонић, Деана Костић, Слободан Петрановић - Шарац и Милош Војновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa