Инфо

16. октобар 2019.16. окт 2019.
"Кухање" у Култуном центру

"Кухање" у Култуном центру

Представљање књиге "Кухање", Слађане Нине Перковић, прве гошће резиденцијалног програма Лазина Кућа за писце биће одржано вечерас од 19 часова у Културном центру.

Збирка од дванаест прича у којима су лагане, женске теме на које нас упућују називи прича својеврсна клопка за читаоце који веома брзо, већ након првих уводних реченица, клизну у лудило и ужас наше стварности. Главне јунакиње ове књиге кувају ручак, пишу писма, фарбају косу, претерано пију, воде дневник, купују чаробне креде против бубашваба, сањају да мужевима скувају главу и саботирају адвокатске канцеларије у којима раде као рецепционарке. Оне припадају различитим генерацијама, налазе се у другачијим животним ситуацијама, али све имају исти циљ - преобликовати стварност у којој су се нашле.

Слађана Нина Перковић рођена је 1981. године у Бањалуци, гђе је дипломирала новинарство. Након што је добила стипендију француске владе, завршила је и постдипломске студије на Сорбони. Тренутно живи и ради у возовима и авионима на релацији Париз–Бањалука. „Kухање“ је њена прва књига.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa