Инфо

26. октобар 2019.26. окт 2019.
Двоструки празник кроса

Двоструки празник кроса

Иста локација, Стари град, исти спорт, крос, а два такмичења данас приређена у Шапцу. Трка из финалне серије Кроса Раио телевизије Србије (РТС) и Првенство Србије у кросу имале су ове суботе заједнчког града домаћина. Органозоване су укупно 32 трке на оба такмичењ, а програмом су обухваћене све узрасне категорије.

-Ове године је на Кросу РТС укупно наступило око 400.000 учесника, што нас чини једним од највећих и најмасовнијих крос такмичења у Европи. Поносни смо на нашу традицију, али када видимо интересовање сваке наредне године, то нас обавезује, не само да одржавамо манифестацију, већ да је унапређујемо. Хвала свим који су дошли у Шабац, хвала граду организатору - рекао је директор Радио Београда Милан Недић.

Првеснтво Србије представљало је и изузетно важну смерницу за Едина Зуковића, селектора атлетске репрезентације Србије.

-Првенство у Шапцу је изборно такмичење за предстојећи Балкански шампионат у Црној Гори почетком новебра. Имамо велика очекивања на том надметању и зато је важно да у Шапцу покажу своју праву форму потенцијални кандидати - рекао је Зуковић.

У трци сениорки Првенства Србије славила је ветеранка, а већ и легенда наше атлетике Оливера Јевтић, чланица АК "Младост" Ужице.

-Теодора Симовић је била први фаворти, ове године фантастично трчи, освојила је све и зато нисам имала велика очекивања. Победа је велики успех за мене, јер тек месец дана јаче тренирам, припремам се за маратон, да покушам да изборим олимпијску визу. Ово је велики подстрек - рекла је Оливера по завршетку своје трке.

Град Шабац промовише врхунски, али и масовни спорт и крос је нешто што спаја и оне највеће, најбооље спортисте, али и ђаке, младе. Бити домаћин Првенства Србије и традиционални домаћин Кроса РТС (финалне серије) велика је привилегија и одговорност, уверен је председник Скупштине града Шапца и председник Организационог одбора такмичења Немања Пајић.

-Иако су радови у току, организатор је учинио велики посао да стаза буде квалитетна, а већ наредне године ће бити такмичење у једном новом, дивном амбијенту. Мислим да су уживали сви, такмичари и посетиоци. Публика је провела, на сунчаном дану, једно време у природи, гледала одличне тркаче, учесници су имали јаке противнике да провере своју форму и верујем да ће сви задовољни отићи из Шапца. Ми ћемо, као Град, увек бити подршка и масовном спорту, базичним спортовима, јер су са Кроса РТС потекли многи врхунски спортисти, велики шампиони, не само у атлетици, него у свим спортовима - истакао је Пајић.

Уз признање за најбоље у свим тркама, Теодори Симовић, вицешампионки Србије међу сениоркама, уручен је и велики победнички пехар најсупешније такмичарке Крос серије РТС.

Напомињемо да су Првенство и Крос РТС засебна такмичења, те да учесницима у једном, није било дозвољено да наступају на другом такмичењу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa