Инфо

1. новембар 2019.1. нов 2019.
Ризница уметности и духовности у Шапцу

Ризница уметности и духовности у Шапцу

Уметнички радови ученика (слике, цртежи, акварели, фотографије, гравуре у мермеру, иконе, орнаментални вез и калиграфије) настали током ликовне колоније у Соко-граду представљени су у оквиру поставке у галерији Школе примењених уметности у Шапцу.

Изложбу су отворили епископ шабачки Лаврентије и директорка школе Невенка Ђокић која је владици уручила дар, златовез са мотивима одоре краља Милутина (фреска из манастира Сопоћани) и најавила сусрет стваралаца у Соко-граду наредне године.



-Уметност гради карактер и драго ми је што млади нараштаји одрастају на најлепшем што су наши преци неговали, сачували и нама предали - навео је епископ шабачки Лаврентије.


На овогодишњој колонији под називом ''Ризница уметности и духовности" учествовало је шест уметничких школа из Србије. Школа примењених уметности у сарадњи са Епархијом шабачком, била је и координатор свих пројектних активности.



Радови ће бити презентовани публици и на изложбама у Београду, Новом Саду, Нишу, Ужицу и Краљеву, дајући на тај начин додатну вредност сусрету стваралаца као светковини духовности, уметности, лепоте и пријатељства.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa