Инфо

9. новембар 2019.9. нов 2019.
Отварање саобраћаја у улицама у близини Винаверовог трга

Отварање саобраћаја у улицама у близини Винаверовог трга

Винаверов трг ће комплетно бити завршен до краја новембра, најавили су градски челници, али већ у поподневним, односно вечерњим сатима, после 19 часова, Карађорђева улица, Милоша Поцерца и Поп Лукина биће у целини отворене за саобраћај. Том чину претходни овог преподнева започето асфалтирање завршетка Карађорђеве улице, спајање са улицом Милоша Поцерца и спајање Карађорђеве са Поп Лукином улицом.



-Саобраћај ће се несметано одвијати у три траке, што значи довољно простора за аутомобиле, истовремено ће бити више паркинг места у Кајмакчаланској, двоструко више испред солитера (познатог као Зоркин солитер), као и у Карађорђевој. Истовремено ће, када сви радови буду окончани, бити много више простора за грађане, као и естетски ужитак новог, лепог трга, инспирисаног делом "Громобран свемира" нашег суграђанина Станислава Винавера. Обавештен сам да су се јавили различити донатори који би помогли различите садржаје, попут клупа, чесме, сата и других. За 15 дана ће почети украшавање солитера чиме ће, у складу са пројектом, замишљена форма да добије пун изглед - рекао је градоначелник Шапца Небоша Зеленовић који је посетио радове на Винаверовом тргу.



Целокупан пројекат је значајан, пре свега за безбедност, после тешких искустава која су се догађала у претходне две деценије, чији су сведоци били станари солитера, истакао један од њих, Александар Довраговић.

-Пре деценију на пешачком прелазу на почетку Поп Лукине улице погинула је једна бака, на прелазу у Милоша Поцерца једно дете су ударила кола и као последицу је жртва остала са неколико центиметара краћом ногом. Такође у Милоша Поцерца ударен је пре две године један пешак. Сви ми који живимо у близини знамо да је овај део био место за испробавање аутомобила, брзине, кочница. Верујемо да ће на овај начин коначно бити решен проблем и драго ми је да је коначно један пројекат за овај део града заживео - навео је Довраговић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa