Инфо

11. новембар 2019.11. нов 2019.
Српски студенти остварили историјски успех на Оксфорду

Српски студенти остварили историјски успех на Оксфорду

На престижном дебатном турниру на Оксфорду, студенти из Србије остварили су огроман успех и победили у финалу турнира у отвореној (главној) категорији, саопштила је Отворена комуникација - академска дебатна мрежа која се бави унапређењем културе дијалога.

На дебатном турниру на Универзитету Оксфорд, који је један од најпрестижнијих и најстаријих дебатних турнира и који се одржава већ више од 50 година, Милош Марјановић и Јанко Ђорђевић са Правног факултета у Београду, освојили су прво место у отвореној категорији.

Ове године на турниру је учествовало више од 250 студената из целог света, а у отвореној категорији претежно се такмиче студенти којима је енглески матерњи језик.

Први пут у историји овог турнира је тим који није са енглеског говорног подручја освојио финале ове категорије, а такмичили су се против тимова са Универзитета Харвард (САД), ЛСЕ Универзитета (Уједињено Краљевство) и Универзитета Харт Хоусе (Канада).

Поред овог великог успеха, Милош Марјановић је такође проглашен за најбољег говорника турнира, док је Јанко Ђорђевић освојио 6. најбоље говорничко место, наведено је у саопштењу.
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa