Инфо

Берза

  • brcs 1.458 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.793 ▼ -0,12%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • inim 3.500 ▼ -7,89%
  • lsta 545 ⚫ 0,00%
  • niis 550 ▼ -0,18%
  • omol 800 ⚫ 0,00%
(15. новембар 2019.)

Италијански амбасадор посетио Индустријску зону у Шапцу

Италијански амбасадор посетио Индустријску зону у Шапцу
Италијански амбасадор Карло Ло Кашо данас је посетио италијанску фирму "Vopachel" која послује у Индустријској зони у Шапцу. Амбасадор је тамо разговарао са руководством фабрике и са представницима града Шапца.


Италијански амбасадор је истакао да у Србији послује близу 600 италијанских фирми, а више од 10 њих послује у Шапцу и Владимирцима и запошљавају неколико стотина мештана.

-Све је више италијаснки инвеститора који и даље желе да долазе и инвестирају у Србију. Ми смо други партнер Србије и имамо одличан извоз из Србије. Хоћемо да понудимо своје стручњаке, технологију, искуства, експертизу, како би српске и италијанске фирме заједно расле и напредовале, рекао је амбасадор Ло Кашо.

Земеник градоначелника Душан Костадиновић је рекао да је град Шабац поуздан партнер свим компанијама које послују на његовој територији.

-На то указује и чињеница да у нашем граду послује 12 италијанских компанија. Те фирме су дошле по препоруци, а не очекујући огромне субвенције од републике, изјавио је Костадиновић.

Посета је уприличена у оквиру Националног дана малих и средњих предузећа, односно дана отворених врата италијанске привреде, а који организује Конфиндустрија, представништво конфедерације италијанске индустрије у Србији. Истим поводом и ученици Техничке школе посетили су италијанске фирме у Шапцу и упознали се са условима пословања у њима.

Најновији број

6. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa