Инфо

16. новембар 2019.16. нов 2019.
Шљунчење путева и уређење гробља предлози у Орашцу за непосредно изјашњавање

Шљунчење путева и уређење гробља предлози у Орашцу за непосредно изјашњавање

У Месној заједници Орашац до сада су одржана два непосредна изјашњавања грађана, а 8. децембра очекује их и треће. Повраћај средстава од пореза на имовину до сада су уложили у путеве и заједничку вагу за пољопривредне произвођаче.

Непосредно изјашњавање грађана у Месној заједници Орашац спроводи се од 2017. године. Орашац је тада одлучио да новцем од пореза на имовину плати одржавање гробља, рад грејдера на свим малским путевима и постављање уличне расвете у засеоцима. У другом кругу, одржаном 2018. године новац од пореза који је прикупљен у Орашцу, уложили су за набавку ваге за мерење воћа и поврћа које производи у селу.

Предлози за наредно непосредно изјашњавање грађана, који ће се одржати 8. децембра, у Месној заједници Орашац су шљунчење путева и одржавање гробља. Мештани Орашца истичу да им је веома значајно што могу да одлучују о томе где ће њихов новац од пореза на имовину бити утрошен.

Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца истиче да мештане Орашца више нико не може поткрадати приликом мерења њихових пољопривредних производа.

Поред онога што 8. децембра мештани Орашца буду одлучили да се уради у њиховој Месној заједници од средстава од пореза на имовину, најављена је и изградња пута од Орашца до Мрђеновца средствима из буџета града Шапца за наредну годину. Почетак радова на изградњи овог пута очекују се од Нове године.

Извор: РТВ Шабац - Исидора Ковачевић

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa