Инфо

19. новембар 2019.19. нов 2019.
Министарство: У протекле две године у Србији заплењено више од 10 тона дроге

Министарство: У протекле две године у Србији заплењено више од 10 тона дроге

Државна секретарка Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић изјавила је данас да је у протекле две године у Србији заплењено више од 10 тона дроге, од којих је у 2018. години заплењено четири тоне, а током ове године шест тона дроге.

"У току ове и протекле недеље имали смо више акција заплене наркотика. У једној је одузето 77 килограма чистог хероина и пола килограма кокаина вредности пет милиона евра, док је у још две акције одузето 113 килограма марихуане", навела је Поповић Ивковић на Министарском форуму у Скопљу.

Навела је да одговор на сваки организовани криминал мора бити јединствен и јак, кроз интензивну комуникацију и правовремену размену информација, наводи се у саопштењу МУП-а.

Она је рекла да је одлика модерног глобалног тероризма повезаност са организованим криминалом и да терористичке организације зарадјују новац и од трговине наркотицима или људима.

Подсетила да је МУП крајем 2018. године у оквиру Службе за борбу против тероризма успоставио Одсек за спречавање злоупотребе јавних извора и интернета.

"Формирањем ове организационе јединице омогућено је спроводјење онлајн истрага које обухватају прикривене обавештајне операције и прикупљање обавештајних података из отворених извора са циљем обезбедјивања доказа за потребе кривичног гоњења извршилаца овог кривичног дела", рекла је Поповић Ивковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa