Инфо

20. новембар 2019.20. нов 2019.
Змињак: Реализовано гарант будућих инвестиција

Змињак: Реализовано гарант будућих инвестиција

Змињак је једна од месних заједница која је у претходном кругу непосредног изјашњавања као приоритет изгласала изградњу балон сале у Основној школи "Јован Цвијић". Пре годину дана објекат је завршен, а сада је место где ђаци могу неометано да учествују у часовима физичког васпитања.

-Непосредно одлучивање је начин да решавамо актуелне проблеме и укључимо суграђане, јер пре ове иницијативе нису били упитани о томе како желе да определе свој новац. Сада сам поносан на све који желе да учествују и гласају о предлозима који су им најважнији. Мештани Змињака и Скрађана су  на претходном изјашњавању одлучили да им је најважнија сала. Она је у функцији већ годину дана и користи, не само ученицима школе, него свима који желе да се баве спортским активностима - истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом посете Змињаку.

Градоначелник је позвао све суграђане да се укључе у нови циклус непосредног одлучивања, који се први пут реализује и у градским МЗ и да уколико нису уписани, то могу учинити у својој месној канцеларији или Градској управи Града Шапца како би 8. децембра гласали за своје предлоге.



Сви уписани грађани ће путем позива бити обавештени о датуму, времену, као и предлозима месне заједнице у циљу потпуног информисања.

Одборник у Скупштини града Шапца Драган Станковић и председник Савета МЗ Змињак истиче да је претходна иницијатива Змињака добар показатељ како ће предложено бити спроведено у дело.

-Веровао сам да ће све што је одлучено бити урађено. У будућности ћемо новац опредељивати за Дому културе, цркву, јер су то најважније установе, уз школу, у једном месту. Сматрам да ће се и гласачи у нашем селу сложити.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa