Инфо

4. децембар 2019.4. дец 2019.
Caritas Шабац :Округли сто о социјалном предузетништву

Caritas Шабац :Округли сто о социјалном предузетништву

Други округли сто у оквиру пројекта "Социјално предузетништво као средство за борбу против социјалне искључености и сиромаштва", одржава се данас у Музеју шабачких Јевреја у Шапцу.

Овај догађај организује Caritas Шабац, у оквиру пројекта који спроводи у партнерству са општином Богатић и конзорцијумом социјалних кооператива „C.О.S.M.“ из Италијe.



-Caritas Шабац у сарадњи са општином Богатић и конзорцијумом социјалних кооператива „C.О.S.M.“ из Италије реализује пројекат "Социјално предузетништво као средство за борбу против социјалне искључености и сиромаштва", тај пројекат финансира Европска унија са средствима Републике Србије.

Једна од активности су и ови стручни скупови на којима дискутујемо о моделима социјалног предузетништва. Caritas Шабац је репрезентативан пример у Србији организације која је на међународном нивоу препозната као озбиљно социјално предузеће, која пружа услуге социјалне заштите, а са друге стране ствара услове за запошљавање особа из угрожених категорија.

Данас са партнерима из иностранства, са стручњацима из окружења разговарамо о овој теми и мислимо, пошто је са нама и представник Министарства за рад и запошљавање борачка и социјална питања, да ћемо изаћи са квалитетним предлозима и унапредити текст Закона о социјалном предузетништву. На тај начин пружићемо могућност великом броју људи из наше државе, којима је потребна организована друштвена помоћ, да ли да се запосле или добијају услуге које су им потребне, да унапреде квалитет свог живота- истакао је директор Caritas-а Шабац- Мирољуб Николић.

Поред стручњака из области социјалног предузетништва из Србије и Италије, скупу присуствују и представници ресорног Министарства, града Шапца и општине Богатић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa