Инфо

21. фебруар 2020.21. феб 2020.
Амбасадор Француске у Србији посетио Шабац

Амбасадор Француске у Србији посетио Шабац

Амбасадор Француске у Србији Жан-Луј Фалкони посетио је данас Шабац. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић организовао је пријем за његову екселенцију, а затим су посетили Стари град.

Том приликом, амбасадор Фалкони је рекао да се изузетно радује што се налази у посети нашем граду.

-Ваш град је диманичан у економској, друштвеној и културној сфери. Осећа се, на сваком кораку, колико је Шабац жив град. Овде се спајају историја и традиција, али и модеран и атрактиван приступ баштини града. Пројекат реконструкције овог простора на Старом граду то и показује рекаo је амбадасор Француске у Београду.

Захваљујући се на посети градоначелник Шапца је рекао да је ово била одлична прилика да се размене искуства, али и да се високом госту покаже шта је све урађено у Шапцу.

- Једна од најважнијих позиција о којима треба да разговарамо је пројекат Сава парка. Овај пројекат даје одговоре на свакоднмевне проблеме са којима се суочавају готово све локалне самоуправе у Србији, било да је у питању решавање отпада, или одбране од покплава, или питање будућих садржаја које могу да користе сви грађани. Желимо да добијемо мишљења и експертизе наших пријатеља и из Холандије, САД, Немачке и наравно из Француске. Можда је баш овај парк, који сада радимо, будући европпски парк који показује како на модеран, европски начин могу да се решавају изазови са којима се сусрећу локлане самоуправе.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa