Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
Зеленовић: Шабац је мало европско острво које треба бранити

Зеленовић: Шабац је мало европско острво које треба бранити

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да је уверен да никоме не може да смета ако постоје "острва слободе" какви су Шабац и Параћин и да се одатле може поћи у нову борбу ако се то сачува.

"То је питање за њих, ја сам сигуран да никоме не може да смета ако има острва слободе какви су Шабац и Параћин, ако се ово сачува, одатле се може поћи у нову борбу", рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на питање колико је на разлаз у коалицији Савез за Србију (СзС) утицала чињеница да већина лидера тог савеза није у извршној власти на локалу.

У интервјуу за Нови магазин, Зеленовић је рекао да је Заједно за Србију донео тешку одлуку.

"Захвалан сам свим људима у Шапцу и изван њега који су нас подржали, а много их је, од Коракса до Дубравке Стојановић, али не могу да схватим атмосферу која се ствара у смислу најбоље да изгубимо изборе, па да и овде буде као у остатку Србије", навео је он у интервјуу за Нови магазин.

Зеленовић је додао да у Србији "постоји мало европско острво - град Шабац, и то треба бранити" и да није сигуран да "било ко други ван онога... има луксуз да тако нешто напада".

"Зар није боље да енергију коју наши грађани имају искористимо као покретачку? Тако мисле грађани у Шапцу, а важније је шта грађани мисле него било који политички лидер, било да је власт или опозиција", рекао је он.

"Избор који се ставља пред грађане Шапца је једноставан - или гласате за нормалност или за мафију... У овом тренутку у Шапцу имамо једног великог непријатеља, ако могу тако да кажем, опасност која се надвила над нас да власт и град киднапује шеф организоване криминалне групе, али сигуран сам да ће велики број наших суграђана стати у одбрану града", рекао је Зеленовић.

Зеленовић је, коментаришићи резултате локалне власти, нагласио да је часопис ФТ Шабац сврстао у топ десет малих градова у Европи који су најбољи за развој бизниса и да су вредновани "амбијент и свеукупна организација живота и рада у граду, што на крају значи да имате задовољне грађане, а то је најважније".

"За последњих пет година са 30.000 запослених дошли смо до више од 40.000, просечна плата је са 40.000 динара подигнута на више од 50.000 динара. Шапчани једини у Србији непосредно одлучују о томе како ће се потрошити новац који се у буџет слива преко пореза на имовину. На последњем референдуму скоро 100.000 грађана имало је прилику да одлучује о потрошњи два милиона евра, што није мало, наш буџет је 30 милиона, двадесет је неопходно за редовне потребе, десет је за расподелу, а грађани одлучују о петини тога", рекао је Зеленовић.

Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa