Инфо

7. март 2020.7. мар 2020.
Проширење капацитета у водоснабдевању

Проширење капацитета у водоснабдевању

Радови на истражно-експлоатационој бушотини везано за бунар у Свилеуви се ових дана приводе крају. У току је испитивање, односно мерење количина вода које ће тај бунар дати. Према речима председника општине Душана Илинчића ови радови су део пројекта стабилнијег снабдевања водом у критичним периодима током године не само Коцељеве него и околних месних заједница где је пуштен овај цевовод.

-Ово је велики корак који смо започели у прошлој години. Дубина бунара је преко 200 метара а време ће показати колико ће воде бити у њему. Такође, корак на који смо се одлучили је да све бунаре спојимо у једно кроз изградњу резервоара у Свилеуви. Његов капацитет биће 950 кубика. У њега ће се упумпавати вода и он ће бити у директној вези са постојећим резервоаром у бившем Партизанском путу на делу магистралног пута Шабац- Ваљево који је капацитета 650 кубика. Предвиђено је да се нови резервоар, који ће се највероватније ове године радити, споји са већ постојећим резервоаром новим цевоводом и имаћемо воду која ће се директно транспортовати према постојећем резервоару, снабдевати га водом и одржавати добар и квалитетан притисак у насељу и околини одакле се грађани снабдевају- рекао је Илинчић и додао да ће од резероара који ће ићи од Свилеуве према Коцељеви налазити и пречистач воде тако да ће свака евентуална примеса у води бити пречишћена и таква ће стизати до Коцељеве и крајњих корисника.

Извођачки пројекат је завршен, добијена је грађевинска дозвола и завршено је све оно што је неопходно за расписивање јавне набавке за избор извођача. Осим тога један од циљева у овој години је бушење бунара на још једној локацији која би обезбедила нове количине воде и напајање будућег резервоара који се буде изградио у Свилеуви.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa