Инфо

19. март 2020.19. мар 2020.
фото: Н1

фото: Н1

У сваком случају, Јапан нас чека

Судбина Летњих олимпијских игара није још позната, биће у мају, али за сада померања или отказивања нема, те се МОК бави и начинима да, тренутно, одложене квалификационе турнире, уколико се појави недостатак времена, откаже, а опет попуни простала места. Ово би могло бити повољно решње за репрезентацију Србије у кошарци.

Наши кошаркаши су део квалификационог, одложеног, турнира чији домаћин ће бити Београд. Ипак, у случају отказивања, место на Играма биће обезбеђено на основу ФИБА ранг листе или пласмана на Светском шампионату одржаном у Пекингу летос. У оба случаја, Србија је у Токију.

Прилика за одбрану сребра - фото: вести онлајн


Пета репрезентација света по ранг листи и пета селекција са претходног шампионата свакако има место на далеком истоку, без обзира који критеријум буде одабран.

Треба реално сагледати и рећи да је и још увек примарни критеријум нама у интересу. У конкуренцији: Доминиканске републике, Новог Зеланда, Порторика, Италије и Сенегала, као домаћини, свакако смо фаворити. Уколико Србије не буде на Играма, а оне будуу приређене, то мора бити или велика неправда или лоша форма и недовољан квалитет.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa