Инфо

1. април 2020.1. апр 2020.
Бета

Бета

Еуробанка донирале шест милиона динара за набавку медицинске опреме

Еуробанка саопштила је данас да је обезбедила шест милиона динара за куповину неопходне медицинске опреме потребне за сузбијање епидемије корона вируса.

Донација ће бити реализована преко УНИЦЕФ-а који је објавио позив компанијама има да донирају средства за набавку потребне опреме.

Председник извршног одбора Еуробанке Славица Павловић казала је да су свесни да ситуација захтева брзу реакцију и подршку како би здравственим институцијама и пацијентима који се у њима лече био омогућен адекватан медицински третман.

"Овом донацијом такође желимо да искажемо и подршку нашем здравственом систему, пред којим је веома тежак задатак. Сматрамо да је сада, више него икад, потребно да покажемо солидарност и одговорност према друштву у којем послујемо", рекла је Павловић.

Директорка УНИЦЕФ-а у Србији Ређина Де Доминићис навела је да УНИЦЕФ даје пуну подршку националним напорима да се заштити становништво, пре свега кроз набавку критично потребне опреме за здравствени систем, као и кроз информисање како да се заштити од вируса и како да се одрже услуге и пружи помоћ најрањивијим породицама са децом.

"Веома ценимо допринос приватног сектора нашем раду – и за редовне програме за децу и у ванредним ситуацијама попут ове са којом се сада сви суочавамо. Пословна заједница показала је истинску солидарност и у условима економске неизвесности, део својих прихода определила за помоћ друштву. Желим да захвалим свим компанијама које су донирале УНИЦЕФ-у како бисмо се заједничким снагама изборили са корона вирусом и сачували животе у Србији", навела је Доминићис.

Еуробанк је обезбедила појачану хигијену свих својих пословница и максималну примену препорука за заштиту од корона вируса.

Ради безбедности, за обављање банкарских послова, банка саветује употребу "е-б@нкинг" и "м-б@нкинг" апликација, а за исплату новца банкомате.

Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa