Инфо

24. април 2020.24. апр 2020.
Недимовић: Пољопривредници који конкуришу за помоћ државе не морају бити у систему ПДВ-а

Недимовић: Пољопривредници који конкуришу за помоћ државе не морају бити у систему ПДВ-а

Пољопривредници у Србији који конкуришу за помоћ државе, односно средства намењених аграру за ублажевање негативних ефеката пандемије корона вируса, не морају да да буду у систему ПДВ-а, довољно је само да су у регидстру пољопривредних газдинстава, рекао је за данашњи троброј "Вечерњих новости" минстар пољопривреде Србије Бранислав Недимовић.

Он је потврдио да услов да морају бити у систему ПДВ-а не важи "ни за једну од пољопривредних мера, чак и ако узму кредит".

"Они који се налазе у Агенцији за привредне регистре могу само још додатно да конкуришу и за мере које су намењене привредницима у Србији", рекао је министар пољопривреде.

Лист подсећа да је свим пољопривредницима у Србији, који имају регистровано пољопривредно газдинство у активном статусу, на располагању помоћ државе у вредности од 2,6 милијарди динара, коју пољопривредници могу да користе кроз кредите, са каматном стопом од један одсто и отплатом на три године, али и кроз директну финансијску помоћ.

Новац је пољопривредним производјачима већ на располагању, након што је Влада Србије прошле седмице усвојила две уредбе – једну о новчаној помоћи пољопривредним газдинствима, а другу о финансираној подршци газдинствима кроз олакшан приступ корошћењу кредита.

Део наовца намењен је за директна давања.

У Министарству пољопривреде су за "Вечерње новости" казали да ова једнократна помоћ нема везе са субвенцијама које држава даје пољопривредницима у Србији.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa