Инфо

25. фебруар 2018.25. феб 2018.

Министарство упутило јавни позив општинама за пројекте вредне 320 милиона

БЕОГРАД, 25. фебруара 2018. (Бета) - Министарство државне управе и локалне самоуправе упутило је данас општинама и градовима јавни позив за пријаву пројеката који ће ове године финансирати у потпуности или делимично, са укупно 320 милиона динара.

Како је саопштило то министарство, за подршку из буџетског фонда за локалне самоуправе градови и општине могу пријавити три врсте пројеката, а јавни позив је отворен до 15. марта.

Могу конкурисати за пројекте који унапређују квалитет живота грађана и доприносе локалном економском развоју и запошљавању – изградњу и обнову комуналне инфраструктуре, школских, предшколских, културних и спортских објеката, као и зграда локалних установа, за уредјење паркова, пијаца, тргова и расвете, за које је предвидјено 256.147.000 динара.

За пројекте који доприносе бржем увођењу е-Управе и савремених информационих технологија ради унапређења и модернизација рада локалних управа и бољег пружања услуга грађанима, као и техничких услова за електронско повезивање са државним и другим органима и организацијама, планирано је 48.027.000 динара.

Градови и општине могу да конкуришу и за пројекте обезбеђивања адекватних прилаза јавним службама и установама особама са посебним потребама, као и помоћи локалним самоуправама у организацији културних спортских, туристичких и других манифестација од посебног значаја за градјане, за које је предивидјено 16.009.000 динара.

Из министарства су нагласили да пријављени пројекти морају имати сву потребну пројектно-техничку документацију и да локалној самоуправи могу бити одобрена средства по једном захтеву у току календарске године.

Износ одобрених средстава не може бити већа од 10 одсто укупно опредељених средстава за сваку од три групе пројеката.

Јавни позив је објављен у Службеном гласнику 14/2018, а све неопходне информације за учешће на јавном позиву, јавни позив и потребни обрасци могу се преузети са сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa