Инфо

18. мај 2020.18. мај 2020.
Фото: Н1

Фото: Н1

Директорка Института Батут: Епидемија посустаје, али мере морају да се примењују

Директорка Института за јавно здравље "Батут" Верица Јовановић изјавила је данас да је епидемиолошка ситуација у Србији веома добра, али да не треба заборавити мере и препоруке.

Она је за Радио телевизију Србије оценила да епидемија корона вируса у Србији још траје, али да посустаје и додала да очекује да ће бројеви показати да је опасност из дана у дан мања.

Истичући да је да је ситуација у земљи "веома добра и повољна", она је упозорила да мере и препоруке за сузбијање и контролу ширења вируса медју грађанима треба да буду у примени јер је то једини начин да се позитивно утиче на епидемију.

"Критеријуми за одјављивање епидемије се разматрају, међутим, ми још говоримо о активностима које се из дана у дан прате параметре позитивности у односу на број тестираних и у односу на број клинички манифестних случајева", објаснила је Јовановић.

Она је рекла да је очела је провера колективног имунитета, наводећи да истраживање протиче веома успешно.

"Велики број породица је заинтересован да се одазове позиву. Управо овим истраживањем ћемо сазнати колики смо колективни имунитет стекли током епидемије", навела је Јовановић.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa