Инфо

22. мај 2020.22. мај 2020.
Небојша Зеленовић: "Фаворит" је пример способних и вредних људи

Небојша Зеленовић: "Фаворит" је пример способних и вредних људи

Фирма „Фаворит“ која прерађује пластичне масе, послује 27 година на подручју града Шапца. Од мале занатске радње успела је да прошири своје капацитете и да постане препознатњива на тржишту бивше Југославије, Мађарске и Албаније. Одмах по оснивању производњу је базирала на преради пластичних маса, затим је почела производњу тушева, када, кабина, спа када а бави се и прерадом кингсајз плоча.



Власник фирме Златко Павловић је навео да њихова производња током ванредног стања није радила месец и по дана, али су ипак успели да заврше послове.
-Одмах по увођењу ванредног стања ми смо послали запослене на плаћено одсуство, затим смо обавестили клијенте из иностранства да нећемо пословати неко време. Није било отпуштања радника и процес рада није трпео. Велику подршку смо имали од локалног Одељења за економски развој, они су нас информисали о томе шта се дешава. Процес производње се полако враћа у нормалу, мислим да је још рано за доношење закључака у вези са пласманом производа на тржишту. Верујем да неће бити проблема. Једино нам иде спорије увоз робе из Америке- рекао је Павловић.



Мала породична компанија „Фаворит“ је пример способних, вредних и поузданих људи. Каректерише је успешан и уредан начин пословања, једна је од фирми на коју сви требају да буду поносни, истакао је данас градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом посете.



-„Фаворит“ је још једна шабачка компанија која своје производе извози на светско тржиште. У односу на протекле четири године, изграђен је нов простор, нова производна хала и земљиште за њено проширење. С друге стране имају модерни производњу прилагођену потребама муштерија, и то је најважније. Овде послују способни, вредни поуздани људи и имају план како да живе боље. Ово је доказ да су шабачке компаније способне, флексибилне и да воде рачуна о својим запосленима, а чињеница да нико није отпуштен за време кризе, а да се запослило 147 људи више, у односу на период од краја прошле године показује да водимо рачуна о Шапчанима. Створили смо могућности за рад 40.000 људи – рекао је Зеленовић.

Он је додао, да је Шабац град свих нас који у њему живимо и радимо и да се вреди борити за његову слободу. У наредне четири године циљ је да свако ко је вредан и ко жели може да живи боље у овом граду.





Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa