Инфо

Берза

  • aero 907 ▼ -1,52%
  • dnos 3.000 ▼ -3,23%
  • enhl 450 ⚫ 0,00%
  • kmbnpb 678 ⚫ 0,00%
  • niis 557 ▼ -0,54%
  • rmks 3.000 ⚫ 0,00%
  • tgas 13.000 ▲ 0,78%
  • tlkb 12.000 ⚫ 0,00%
  • unfz 18.000 ⚫ 0,00%
(22. мај 2020.)
Подршка младим пољопривредницима, удруживању и органској производњи

Нови тим за пољопривреду од које може да се живи

Нови тим за пољопривреду од које може да се живи
Јелена Милошевић, кандидаткиња Новог тима за градоначелницу Шапца и Наташа Радовановић, координаторка Новог тима за пољопривреду и рурални развој посетиле су пољопривредно газдинство Зорана Нинковића из Богосавца. Нинковић са породицом гаји јагоде на 2 хектара и има засад малине на око 30 ари. Представнице Новог тима за Шабац са домаћинима су разговарале о актуелним проблемима у пољопривреди и мерама подршке које се планирају.- Веома сам срећна што на овом месту видимо три генерације које заједно живе и сложно раде на имању. Вредан рад се види по томе како ови засади изгледају. Породица Нинковић својим радом представља вредности за које се залаже и Нови тим за Шабац кроз свој програм за пољопривреду и рурални развој. Ми ћемо понудити подстицајне мере, којима ћемо афирмисати младе пољопривреднике како би осигурали њихов опстанак на селу. Пружићемо подршку кроз помоћ приликом аплицирања за европске пројекте, као и кроз подстицајне мере за развој удруживања пољопривредника, поручила је Јелена Милошевић - кандидаткиња за градоначелницу Новог тима за Шабац.

На газдинству Нинковића раде три генерације, а осим производње јагода и малина баве се и сточарством за своје потребе. Домаћин Зоран је град заменио селом. Каже, да му оно пружа доста могућности за остварење животних циљева.

- Јагоду производим последњих пет година. По професији сам иначе ветеринар, али нашао сам могућност у селу и пољопривреди, где заједно са својом породицом узгајам јагоде и обезбеђујем деци егзистенцију и срећно детињство.
Рад на селу је тежак посао и захтева много одрицања, али уз договор и добру организацију много је лакше.
- На селу може да се опстане само ако иза себе имате подршку породице и локалне самоуправе. Нови тим за Шабац сам изабрао из разлога што су то људи који знају да поштују и цене праве вредности. Мислим да сам доказао данашњом посетом будуће градоначелнице да је то прави избор – каже Нинковић.

Нови тим за Шабац осим подршке младим пољопривредним произвођачима, предлаже и друге бројне мере, межђу којима су подстицај удруживању пољопривредника, субвенционисање камата на пољопривредне кредите, инвестиције у изградњу или опремање објеката, субвенционисање куповине квалитетне уматичене стоке и кошница са ројевима пчела, регресирање вештачког осемењавања и подстицаје за бушење дубинских бунара као и помоћ при контроли и сертификацији у органској производњи.

Најновији број

9. јул 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa