Инфо

29. мај 2020.29. мај 2020.
Бициклом кроз историју

Бициклом кроз историју

Удружење „Вози улице“ и Народни музеј Шабац позивају све суграђане да заједно обележе Светски дан бициклизма вожњом - вођеном туром кроз историју града. Вожња ће почети у среду, 3. јуна, у 12 часова са Градског трга.

Светски дан бициклизма установљен је пре две године као подстицај грађанима да почну активније да користе ово превозно средство. У уверењу да је бицикл не само функционално средство превоза у граду, већ и одличан вид рекреације, Удружење „Вози улице“ и Народни музеј Шабац позивају суграђане на његово активно коришћење организацијом вожње „Бициклом кроз историју“.

Обилазак градских знаменитости водиће кустоси Народног музеја, археолози Гордана Ковић и Момир Церовић и историчар Бранислав Станковић, који ће бициклисте упознати са историјом неколико кључних градских историјских пунктова: од најстаријег, праисторијског налазишта на месту данашње Бенске баре, до временски нешто новијих архитектонских споменика, попут зграде хотела „Зелени венац“.

Вожња почиње са Градског трга у среду, 3. јуна, у 12 часова, и кретаће се следећом путањом: Градски трг - Бенска бара - Стари град - Хотел „Зелени венац“ - порта цркве Светог Петра и Павла.

У случају кише, вожња се одлаже за први наредни дан без падавина.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa