Инфо

5. јун 2020.5. јун 2020.
Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

Тужилаштво: На основу Јурићеве изјаве не може се утврдити ко је особа за коју тврди да је педофил

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да се на основу информација до којих се дошло данас приликом узимања изјаве од оснивача фондације "Тијана Јурић" Игора Јурића, није дошло до података на основу којих би се утврдио идентитет особе за коју је он тврдио да је педофил.

Тужилаштво каже да је одмах после изјаве Јурића медијима о политичару и јавној личности која је педофил, формирало предмет и позвало га да изнесе податке неопходне за даље поступање.

"На основу информација до којих се дошло приликом узимања изјаве у вишечасовном разговору са Игором Јурићем, није се дошло до података на основу којих би се утврдио идентитет НН извршиоца тешког кривичног дела Обљуба над дететом из Члана 180. Кривичног законика, као ни идентитет малолетног лица над којим је дело учињено, а које је у време извршења кривичног дела имало тринаест година", навело је Више тужилаштво.

Због тога јавно тужилаштво за сада нема довољно информација за покретање преткривичног поступка, а о даљем поступању и радњама ће благовремено обавестити јавност.

Јурић је више пута у медијима тврдио да има има сазнања о политичару педофилу, чији ће идентитет, како је говорио, открити када прикупи довољно доказа.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa